Fitnessbuumi jyllää kuumana, ja kuntosaliharrastus yleistyy jatkuvasti. Tämä tarkoittaa luonnollisesti yhä kasvavaa vaihtoehtojen määrää salirintamalla ja hintavaihtoehtojen monipuolistumista. Toinen toistaan edullisempien kuntosalijäsenyyksien vallatessa alaa pieni budjetti ei enää kelpaa syyksi kuntoilun välttelylle, ja tämäkin kasvattaa omalta osaltaan innokkaiden saliharrastajien määrää. Paljon vaihtoehtoja ja kilpailukykyisiä hintoja – mikäpä sen parempi tilanne?

Kaiken valinnanvaran keskellä monella saattaa kuitenkin mennä sormi suuhun. Minkä näistä lukuisista saleista sitä sitten valitsisi? Tarjontaa on luonnollisesti kaikkein eniten Helsingissä, jossa itsekin vaikutan ja salisuosituspyyntöjä tuleekin usein. Olen kerryttänyt aika lailla kokemusta Helsingin eri kuntosaleista niin treenaajan kuin työntekijänkin ominaisuudessa, joten omat suosikit ovat selvillä. Tässä esittelyssä parhaat palat.

EasyFit Helsinki Club

EasyFit on kuntosaliketju, mutta kullakin salilla on oma yrittäjänsä, joka vastaa salin tarjonnasta ja yleisilmeestä. Yliopistonkadulla entisen Helsinki Club -yökerhon tiloissa toimiva ja sille myös nimellään kunnioitusta osoittava EasyFit Helsinki Club on monipuolinen, tilava ja moderni kuntosali kaikilla herkuilla. Kuukausihinta on kaikilla EasyFit-saleilla sama ja varsin edullinen. Hieman korkeampaa hintaa maksamalla treenaamaan pääsee muillekin kuin omalle kotisalille.

EasyFit Helsinki Club erottuu edukseen hyvällä laitevalikoimallaan ja myös tunnelmallaan, johon katonrajassa roikkuvat valonheittimet ja muut pienet yksityiskohdat tuovat ripauksen klubitunnelmaa. Se onkin loistava salivalinta myös elämän kepeämpiä huveja arvostavalle treenaajalle. Voit ensiksi esimerkiksi laittaa kehon kuntoon salilla ja sitten treenaa aivojasi pokerin avulla!

Töölö GYM

Töölö GYM on suorastaan legendan maineessa oleva sali missäpä muuallakaan kuin Töölössä – Hesperiankadulla. Sali on todella suuri, ja laitteita on tarjolla aivan laidasta laitaan, lähinnä vapaisiin painoihin keskittyvien mielestä ehkä miltei turhankin paljon. Töölö GYM ei ole aivan niin moderni tai erikoisuuksilla kikkaileva tapaus kuin nuoremmat kilpailijansa, mutta sellaista salin kanta-asiakkaat, raudanlujat treenaajat eivät välttämättä kaipaakaan. Tällä kuntosalilla on ehdoton tosissaan tekemisen tunnelma, joka vie mennessään.

Fitness24seven

Fitness24seven on Ruotsista Suomeen, Norjaan ja Puolaan levinnyt kuntosaliketju, jonka valttikortit ovat edulliset hinnat sekä aukioloajat, joista ei enää paremmaksi voi pistää. Kuten nimestä voi päätellä, ovat nämä salit auki vuorokauden ympäri. Uusia ketjun saleja tuntuu ilmestyvän niin pääkaupunkiseudulle kuin muuallekin Suomeen jatkuvalla syötöllä, mutta itselläni on kokemusta Hakaniemen, Sörnäisten, Punavuoren ja Albertinkadun saleista. Niitä jokaista voin myös lämmöllä suositella etenkin kaikille yötreenaajille. Fitness24sevenin hyvänä puolena mainittakoon myös se, että yhdellä edullisella kuukausimaksulla voi käyttää vapaasti kaikkia ketjun saleja.

Ketjun kuntosalit ovat moderneja, ja perustreenaaja löytää niistä taatusti kaiken tarvitsemansa. Saleilla on usein myös naisten puoli, jossa rautaa voi halutessaan rankaista miespuolisten bodaajien katseilta piilossa. Kävijäkuntaa saleilla on aivan laidasta laitaan, joten edusti sitten sunnuntaitreenailijaa tai fitnessharrastajaa, ei ulkopuolisesta olosta tarvitse kantaa huolta.

Esport Bristol

Aikatalossa vuonna 2015 ovensa avannut Esport Bristol on loistava valinta liikkujalle, joka tahtoo kuntosalin lisäksi hyödyntää myös monipuolista ryhmäliikuntatarjontaa. Tunteja on tarjolla todella monenlaisia, mutta toteutusta ei ole tehty salipuolen kustannuksella. Avarasta ja valoisasta kuntosalista löytyvät kaikki tarvittavat laitteet sekä hyvä valikoima vapaita painoja ja muita välineitä. Treeniympäristö on todella moderni ja raikkaan erilainen perinteisiin saleihin verrattuna. Inspiraatio treeniin on taattu Bristolin tiloissa.